Clinton II

Clinton II är född 1994 och mäter 171 cm. Han är e Carolus I (Capitol I - Roman) - Calypso II. Han har tävlat 1,60 hoppning med flera olika ryttare och har många avkommor som också går svår internationell hoppning. 

Clinton II kommer ur ett mycket bra möderne. Han är helbror med den välkände Clinton I som förärvt sig extremt väl och deras mor har lämnat totalt sex hästar som tävlar svår hoppning. Clinton-brödernas helsyster Hirtin är en av dessa och hon är dessutom mamma till välkända Levisto Z.

Clinton II tävlade relativt länge och har därför ett begränsat antal avkommor som ännu är relativt unga. Han är godkänd i flera avelsförbund och verkar via ettstolicens i SWB. Han kostar 900 euro inklusive levande föl-garanti. 30% erläggs innan seminering och resterande när stoet är konstaterat dräktig på 17 dygn. Moms tillkommer med 10% om du inte har ett svenskt momsregistreringsnummer.

Clinton II har stått i Sverige under ett par säsonger och därför haft ganska många ston här. Han visades för AVN 2015 och fick omdömet "Långlinjerad, väl bibehållen, maskulin med naturlig resning. Lång välansatt välvd hals. Markerad manke, liggande bog och lång, låg ländrygg. Marktrång, korta skenor och långa kotor. Överilad och kort skritt. Energisk och taktmässig trav."

 

Läs mer om Clinton II här

Länk till blup

Härstamning

Clinton II