Ny häst!

2015-11-22

Inte i stallet än men i alla fall i min ägo.

Jag har ju sålt hyfsat många fälttävlanshästar de senaste åren, inte för att jag egentligen avlar mot det men det verkar ändå som att de hästar jag producerar passar för sporten.

Nu gjorde jag slag i saken och köpte mig ett dräktigt fullblod - jag har haft några genom åren men nu är det en tid sen. Faktiskt så köpte jag den av samma människa som jag sålde det senaste fullblodet till! HästSverige är inte så stort.

Abbedissa xx har inte sprungit in några egna pengar men har en helbror som hittills tjänat en bit över 200 000:-. Mödernet är linjeavlat på Northern Dancer och Vaguely Noble som båda gjort stora avtryck i ridhästaveln.

Hennes pappa Bosun's Watch löpte obesegrad och har fungerat bra i avelsboxen hittills. Hans far Singspiel var en legendarisk kapplöpningshäst och lämnade bland annat hingsten Russian Reef som verkar i ridhästaveln.

Abbedissa är dräktig med en riktigt spännande hingst! Han har inte gjort sig något namn i "de vanliga länderna" eftersom han har verkat i Tjeckien hela sitt liv. Han har tävlat svår internationell hoppning, och numera bor han i Sverige.

Calandro är efter Carthago - Landgraf, hingstar som inte behöver någon närmare presentation. Å hans möderne.. är helt fantastiskt. Han kommer ur stofamilj 474a som betraktas vara en av holsteins absolut bästa stolinjer. Mamman Vanessa III tävlade själv svår hoppning och har även lämnat Calato e Capitol I. Nära i mödernet ligger en lång rad kända 1,60-hästar som till exempel Bubalu VDL och Verdi.

Det blir väldigt spännande att se vad det blir av detta fölet! Riktigt rolig kombination tycker jag. Fölet kommer att vara till salu och går att tinga redan nu.

 

Tycker inte så jättemycket om nya shettiskompisen men man kan inte gilla alla!

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)