Vänlighet är en framgångsfaktor

2021-04-08

Rubriken är ett citat från en kollega och ryckt ur en helt annan kontext, och ja jag har skrivit om detta förut, men... det behövs.

Det finns ett forum som heter Flashback. Där är jag ganska sällan, men det händer några gånger per år. Jag brukar klara ungefär tio minuter för folk är så oerhört otrevliga så det är vad jag tål. Det är obegripligt hur man kan få ut något av att hänga där (vilka är de egentligen?). Men hur det än är så finns det och folk verkar ju stå ut. 

Det jag tycker är alarmerande är att det där sprider sig. Herregud, rent ut sagt, så otrevliga en del är på nätet! Nu har vi en stundande och i viss mån påbörjad fölnings- och seminsäsong och jag verkligen baxnar när jag är i de där grupperna på Facebook. Det har eskalerat på senare tid och blir värre för varje år. 

Vart har respekten för erfarenhet, samlad kunskap och i grund och botten andra människor tagit vägen? Vad får "ni" ut av att svara i trådar med så nedvärderande ton att ni skrämmer bort alla andra? Hur kan man stå upp för en sån attityd? För nej, vi är inte anonyma på Facebook. Åtminstone inte de flesta av oss. 

Jag undrar, på riktigt, om dessa som beter sig så illa förstår hur litet hästSverige är. Hur få steg det är mellan någon som känner någon som känner just dig. Inser man alls att det kan få konsekvenser för ens eget hästeri? 

Internet är en framgångssaga, inte tu tal om det, men det har verkligen också sina baksidor. Inte minst det senaste året har vi väl alla stött på diverse förståsigpåare, och kanske är pandemin också en orsak till att vi beter oss annorlunda (nu spekulerar jag vilt). Jag tänker att kanske har vi umgåtts så lite med folk på riktigt att vi faktiskt skapat ett helt nytt nätbeteende? Jag hoppas verkligen inte det, men stor skillnad är det, det tycker jag.

Det finns så otroligt mycket att lära, och ju mer man vet desto mer inser man hur lite man kan. Det finns också en del saker som faktiskt är sant - där din tro och åsikt inte har betydelse. Man ska självklart inte tappa bort sitt eget kritiska tänkande, men lyssna för bövelen på forskning och erfarenhet! Att ständigt skapa sina egna sanningar kan vara förgörande. 

Ja detta blev ett riktigt gnällinlägg men jag var bara tvungen att få det ur mig. 

 

 

"Bild för uppmärksamhet" - också ett konstigt nätfenomen

 

//J

Antal kommentarer: 1

2021-04-13 11:20:20 - Tone Gustafsson , Tone.gustafsson.@ telia. com

Bra gnäll , är med på en border collie sida på Facebook och ibland blir man galen av alla förståsigpåare och sådana som vill rätta eller missunna andra .
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)